Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
20 Квітня 2024 р

З Інтернетом життя клас, Не сумуй – не треба! Ми вам хочем розказать, научить всіх Як безпечно треба працювати У всесвітній мережі.

Важливо говорити з дітьми молодшого шкільного віку про безпеку в Інтернеті, оскільки в цьому віці діти помітивши інформацію, яка їх чимось зацікавила, можуть її повторювати, нерозуміючи сенс. Це стосується відео на YouTube чи реклами на телебаченні. Зустрічаються і такі випадки, коли діти молодшого шкільного віку після того, як не отримали відповідь на своє питання від дорослої людини, починають шукати інформацію в Інтернеті. У сучасному світі найпоширенішими формами взаємодії в Інтернеті у дітей є онлайн-ігри, месенджери та соціальні мережі. Найпопулярнішими соціальними мережами серед дітей в Україні є YouTube, Instagram, TikTok та Snapchat, а також месенджери Viber та Telegram. Деякі із них є мало поширеними серед дорослих, тож вони часто не здогадуються про основні ризики, які там існують.

Наголошуємо, що майже у всіх цих мережах та месенджерах можна зареєструватись, тільки якщо дитині вже виповнилось 13 років, а доступ до Telegram дозволений з 16 років. В іншому випадку мережа може без попередження видалити профіль користувача, який не досягнув відповідного віку. Матеріали, що публікуються в соціальних мережах, можуть бути не призначеними для молодших дітей. Окрім соціальних мереж, також є інші ризиковані форми користування Інтернетом серед дітей. Згідно з дослідженням британського управління зв’язку OFCOM, діти по всьому світу проводять все більше часу граючи в онлайн-ігри. Навіть Netflix вважає основним конкурентом не інші сайти з серіалами, а онлайн-ігри. У мережевих іграх є можливість спілкуватись з іншими гравцями як у віртуальному світі, так і через приватні повідомлення у особистих кабінетах/приватних профілях. В них легко приховати свою реальну особу за вигаданим ім’ям та чужими фото.                                                   

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *