Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

Ще юнаки, ще майже діти, А навкруги і смерть, і кров. На порох стерти, перебити! – Іде на Київ Муравйов. Полків його не зупинити, Та рано тішитесь, кати: Коли стають до зброї діти, Народ цей – не перемогти.

Світова історія знає багато жертв в ім’я ідей, але аналогічної Крутам не було.

29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України…   

Історія повторюється. Сьогодні ми маємо фактично туж ситуацію коли ворог із північного – сходу намагається загарбати Україну у власне коло впливу. Нам знову допомагають сусіди з заходу. Наші герої, як майже століття тому, гинуть заради кращого життя нащадків. Памятайте їх подвиги, так само як не забуваймо подвиги героїв Крут.

 Крути    ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами, назавжди залишаться в нашій  пам'яті.  Вони полягли,  щоб ми сьогодні жили у вільній  і незалежній Українській державі. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Вічна слава героям Крут!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *