Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
18 Квітня 2024 р

Як зимують птахи

Зараз стоїть морозна погода і птахи потребують нашої допомоги. Тому учні підготували справжній подарунок для пернатих - годівнички і розмістили їх у шкільному та своїх садах .

Нагадуємо усім небайдужим, що годувати птахів треба вміючи! Найкращим кормом для них є несмажене насіння, несолоне сало, крихти від сиру, печива, тортів, тістечок . Не можна сипати в годівницю шматочки чорного хліба, класти солону їжу, смажене насіння. Рисова чи пшоняна крупа, розбухаючи в шлунках пташок, може спричинити їхню загибель. Отже, крупи спершу треба проварювати. 

Можна почастувати пернатих звареною «в мундирах» картоплиною, розрізаною чи розламаною навпіл, шматочками фруктів, ягодами калини й горобини. Ними особливо люблять ласувати снігурі. Шановні діти і дорослі, приєднуйтеся до нашої справи! Пам’ятайте: птахи – наші пернаті друзі. Але часто взимку вони гинуть від голоду. Пташки сподіваються на вашу допомогу. У прислів’ї говориться: «Підгодуй птахів узимку, вони віддячать тобі влітку». Бережіть птахів! Завжди робіть так, як говориться в рядках цього вірша: 

         Ніколи не зробимо шкоди ми пташці у ріднім краю.

         Нехай заселяють природу – співають для нас у гаю.

         Ми – друзі і вірні, і щирі, бо ми бережем повсякчас

         Пташок, що літають у вирій, і тих, що зимують у нас

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *