Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
18 Квітня 2024 р

От скінчились уроки, скінчилось навчання, Розставання надходить нам час. І звучать найщиріші і милі вітання Й побажання найкращі для нас.

Шановні колеги, любі учні та дорогі батьки!

        Ось і добіг до завершення непростий 2021-2022 навчальний рік. Він був не тільки  складним, але і незвичайним. До дистанційного навчання ми з вами давно загартовані, адже завдяки коронавірусу в минулих роках ми освоїли різні навчальні платформи. До 24 лютого 2022 року ніхто з нас не думав, що саме цей день закреслить нормальне навчання та спілкування. У нашій країні розпочалася війна. І тепер на першому місці стало не навчання в школі, не піклування про здоров'я, а збереження найбільшої цінності – життя. Війна в Україні змусила нас привчитися до нових реалій, забравши найцінніше в нашому житті – живе спілкування, зустрічі, прогулянки. І тому 2021-2022 навчальний рік ми закінчуємо дистанційно. Але ми впевнені, що війна мине, ми обов’язково переможемо, знову повернемося до своїх друзів, любих вчителів, до школи.

         Шановні колеги! Я щиро дякую вам за те, що ви не чинили паніки, працювали не задля збереження заробітної плати чи робочого місця, а ради вашого реального покликання – бути справжніми педагогами та людьми з великої літери. Дякую класним керівникам за моніторинг знаходження учнів на території нашої громади, за межами області та країни. Дякую кожному вчителю за розуміння усіх складнощів освітнього процесу у воєнний час, за розумні вимоги від учнів, за вміння заплющити очі на  їхню відсутність на уроках чи невиконання домашніх завдань.

          Дякую всім працівникам за психологічну та моральну підтримку, ваш сильний і незламний дух, за вашу віру, що все буде Україна. Щире спасибі від кожного свідомого українця, що ми і далі продовжуємо працювати, аби виховувати і навчати молоде покоління, цвіт незламної української нації, її горде майбутнє. Окреме спасибі за волонтерську допомогу, за час та кошти, віддані від щирого серця з любов'ю для кожного захисника України, за те, що вносите вагому частину задля наближення до нашої спільної перемоги.

          Дорогі батьки! Щире педагогічне спасибі за вашу підтримку, розуміння та співпрацю. Дякую, що наші діти у нелегкий для всіх час виходили на онлайн-уроки, виконували по можливості завдання, проявляли творчість та креативність.  Це тільки завдяки вам, шановні батьки, завдяки нашим спільним зусиллям, активній співпраці ми тримаємося, ми живемо, ми навчаємося. Завдяки вам ми маємо таких креативних, талановитих, творчих дітей, переможців всіляких конкурсів та олімпіад. Дякую, що ви оточуєте любов'ю та підтримкою наших дітей. Вони почувають себе захищеними і впевненими у завтрашньому дні. Бажаю вам і далі залишатися прекрасними батьками і під мирним небом співпрацювати із педагогічним колективом із однією метою – нашій Україні потрібне молоде, освічене, розумне покоління, яке доведе  проклятим ворогам, що Україна ніколи не буде на колінах, не буде нічиєю рабинею, адже це ненька сильних духом і мудрих не по роках  юних козаків і козачок.

       Любі мої учні!  Велике вчительське спасибі за терпіння, старання, бажання навчатися у складний для країни час. Пам'ятайте, що ви робите це не тільки для себе, але і для незнищенної нашої Батьківщини. Їй потрібні сильні духом і розумом діти, щоб підняти із руїни,  допомогти розквітнути і забуяти на весь світ своєю калиновою мовою, солов'їною піснею,  неперевершеною красою.

          Сьогодні продзвенить останній дистанційний дзвінок. Отже, він сповістить нас усіх про те, що рік важкий залишився позаду, що пора відпочивати і набиратися сили, аби 1 вересня всім зустрітися у стінах нашої рідної школи, під мирним небом голосно заспівати, поклавши руку на серце, «Ще не вмерла України!» 

         Завершення навчального року – відповідальна пора для наших випускників 4-х, 9-х та 11-х класів. У цьому навчальному році в закладі освіти  завершують здобуття початкової освіти  55 учнів 4-х класів, які вперше отримають документ про освіту державного зразка – свідоцтво про початкову середню освіту і продовжать навчання у 5-х класах за  Державним стандартом базової середньої освіти Нової української школи.

        Завершують навчання також  44 учні 9-х класів, з яких 7 отримають свідоцтво про базову освіту «з відзнакою».

      Особливо відповідальна пора у 42 випускників 11-х класів, адже вони стоять перед вибором подальших шляхів здобуття освіти і побудови власної життєвої траєкторії у такий складний період.  З  них отримають свідоцтва про повну  загальну середню освіту  та будуть нагороджені  золотою медаллю 4 випускники, срібною медаллю – 1 випускник.

         Я бажаю вам, дорогі випускники і випускниці, обрати правильний життєвий шлях, правильну стежину і крокувати нею все життя задоволеними та щасливими, з гордим йменням українець.

         Похвальними листами «За високі досягнення у навчанні» будуть нагороджені 38 учнів 3-8-х і 10-х класів, похвальними грамотами «За особливі досягнення у вивченні окремих предметів»  будуть нагороджені  4 випускники 11-х класів.

        Я бажаю всім учням насичених літніх канікул: збиратися із друзями на пікніках, робити неперевершені селфі, зустрічати схід та  захід сонця, купатися та засмагати і бути впевненими, що наше завтра обов'язково буде без війни і переможе Україна. Будьте розумними, добрими і сміливими. Ніколи не відступайте від задуманого, мрійте і втілюйте всі свої бажання!

Бажаємо нам усім скорішої Перемоги над ненависним ворогом, міцного здоров’я і мирного неба! Слава Україні! Героям Слава!

         З незмінною повагою і найкращими побажаннями - директор школи

                                                                                       Лариса ГНІДУНЕЦЬ

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *