Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

Народилась Україна Нова, Небувала, чиста, як дитя, Україна Зоряної Мови, Україна Божого Буття! Україна казки і кохання. Та Держава, де щезає тлінь. Україна творчого повстання Для усіх безсмертних поколінь.

22 січня — День соборності України. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акта возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

     22 січня 1918 року у приміщенні київського Будинку вчителя було підписано IV Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт соборності українських земель.

Сьогодні їй знову приходиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава опинилася сам-на-сам зі складними проблемами, які мусить вирішувати не хто інший, як її народ.

Найболючішою проблемою сьогодні залишається питання єдності та неподільності України.

Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою,  щасливою.

Квест " У пошуках Акта Злуки"

Гра "Де логіка?"

 

Вікторина «WELCOME TO UKRAINE»

 Виховна година "Одна-єдина Соборна Україна!"

Конкурс малюнків " Моя країна - Україна"

Виховна година " Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг"

Вікторина " Що я знаю про Україну"

Виховна година "Одна єдина - Соборна Україна"

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *