Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

5 відомих вчених-винахідників з України

                                                                     Розповідь про українських космонавтів                           
Микола Кибальчич. Він першим у світі розробив схему реактивного літального апарата. Родом Микола з Чернігівщини. У 1875 р. був заарештований за спробу вбивства царя Олександра ІІ. Перебуваючи у в’язниці, Микола й розробив свій революційний винахід. Проте у віці 27 років Кибальчича було страчено.

Юрій Кондратюк. Одним з перших у світі займався розробленням ракетної техніки, доклав чимало до розроблення теорії польотів у космос, автор робіт про міжпланетні подорожі. Цей вчений розписав відому «трасу Кондратюка» – по ній подорожувала експедиція на Місяць на кораблі «Аполлон».

Сергій Корольов. Видатний конструктор, займався ракетобудуванням. Він – головний основоположник сучасної практичної космонавтики. У Житомирі нині діє Музей космонавтики ім. Корольова.

 

Сергій Корольов

Сергій Корольов

Костянтин Ціолковський. Видатний теоретик, основоположник сучасної космонавтики, ракетобудування. Також був автором цікавих фантастичних творів про космос. Його родичі походять з Волині. Кажуть, що далеким предком Ціолковського був гетьман Северин Наливайко.

Володимир Челомей. Видатний український механік, автор та розробник ракети-носія «Протон». Був членом Міжнародної академії астронавтики.

Який українець був у космосі
Леонід Каденюк – це перший космонавт незалежної України. У космосі він побував разом із вченими інших країн. Він був на борту шатлу «Колумбія». Запуск космічного корабля відбувсяу 1997 році з території штату Флорида (США). Шатл був відправлений у космос, аби під час польоту проводити важливі наукові експерименти з фізики, біології.

леонід каденюк

Леонід Каденюк

Ракети Засядька
Перші бойові космічні ракети у світі були створені українцем – Олександром Засядьком. Це сталося у 1817 році. На його честь навіть названо один з кратерів на Місяці.

Рендольф Брезник

Рендольф Брезник у космосі

Наш прапор у космосі
Український прапор побував у космосі, коли американський космонавт Рендольф Брезник розгорнув наш стяг на орбіті. Виявляється, американець всиновив українського хлопчика. На його честь він і узяв прапор України в космос. Також прапор брав із собою наш космонавт – Леонід Каденюк.

 

Леонід Каденюк
Леонід Каденюк у космосі

Сучасна українська космонавтика
Українське підприємство «Південне» активно займається сучасними розробками. Українці у майбутньому розгорнуть свою космічну базу на Місяці, взявши участь у міжнародному проекті колонізації супутника Землі. Цей масштабний проект буде реалізований з 5 етапів. Заплановано, що у 2062 році буде запущена постійна база, на ній перебуватимуть люди.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *