Оратівський ліцей Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
23 Квітня 2024 р

А я хочу, щоб наші діти З рідним словом зростали. Україну нашу рідну усім серцем кохали. Щоб звичаї свого народу пам’ятали Традиції святкувань не забували!

           Як нестримно летить час, ще зовсім недавно ми тішилися новорічними святами. А вже почався відлік останнього місяця зими — лютого. Хоча він за своїм характером найпримхливіший, або, як кажуть у народі, найконозистий, та все ж сонечко вже повертає на весну — поступово день збільшується. Мудро відмічено у народному прислів'ї: «Лютневий сніг весною пахне».

На зламі між зимою і ранньою весною, ми святкуємо день Стрітення. Слово це означає – зустріч. А чи знаєте ви про яку зустріч йдеться мова?

Вранці на околицю села в’їхала красуня Весна. Аж ось їй назустріч виходить непривітна зла Зима і починає сперечатися з дівчиною.Довго тривала суперечка. Ніяк не могли вони визначитися кому йти, а кому вертатися. І вирішили вони помірятися силою.Злізла Весна з коня і почався двобій. Вважалося, що переможець буде володарювати далі. Якщо до вечора стане тепліше – перемогла Весна, а якщо холодніше – Зима. А сталося все це 15 лютого. Тому на останній місяць зими і припадає одне з найшановніших свят – свято Стрітення.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *